Publicitat
Publicitat

CINEMA

L'actriu tenia tres César francesos

Mor l'actriu francesa Annie Girardot

Va ser una de les actrius més estimades i populars a França a la dècada dels 70. havia treballat amb Luchino Visconti, Claude Lelouch i Jacques Audiard

L'actriu francesa Annie Girardot ha mort avui a l'edat de 79 anys a l'hospital Lariboisière à Paris. L'artista, intèrpret entre d'altres clàssics del cinema francès de Rocco et ses frères, i que va treballar, entre d'altres directors, amb Luchino Visconti, Claude Lelouch i Jacques Audiard, patia des de 2006 del mal d'Alzheimer, segons va revelar llavors la seva filla, Giulia Salvatori.

Girardot, que el 2008 va brindar el seu testimoni sobre la malaltia en el documental Annie Girardot, Ainsi va la vie, de Nicolas Baulieu, es va mantenir en actiu en el cinema fins a 2007, quan va treballar a les ordres de Élisabeth Loches a Christian . El 2001 va interpretar un dels seus últims grans papers, a Die Klavierspielerin ( La Pianista), de Michael Haneke, pel·lícula amb la qual va obtenir el tercer César de la seva carrera, en aquesta ocasió a la millor actriu d'un paper secundari, com al 1996 pel seu paper en Els Misérables, de Claude Lelouch. El 1977, el seu treball en Docteur Françoise Gailland, de Jean-Louis Bertucelli, li va donar el seu primer César, en aquesta primera ocasió, va anar a la millor actriu.

La que fou una de les actrius més estimades i populars a França en la dècada dels anys 70, va iniciar fulgurant, amb la que va travessar períodes tocats per la gràcia, però també moments baixos. El director Claude Lelouch ha estat un dels primers amics de l'actriu en retre-li homenatge. Annie Girardot "estava constantment en l'emoció, era totalment autèntica", va explicar el cineasta a l'emissora France Info. Tenia alguns punts en comú amb (la cantant) Edith Piaf, era algú que "estava en l'essencial, allà on havia d'estar, al cor del seu públic", una gran actriu i una gran dona que "mai va practicar l''star system "ni va deixar de ser" un ésser humà, va afegir.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT