MÚSICA

Mor el llegendari pianista de jazz nord-americà McCoy Tyner

Músic del quartet de John Coltrane, va gravar àlbums com ara 'A Love Supreme'

El llegendari pianista de jazz nord-americà McCoy Tyner va morir divendres a l'edat de 81 anys, segons va comunicar ahir la seva família. Tyner està considerat un dels pianistes més importants i influents de la seva generació, en la línia de Herbie Hancock, Bill Evans o Chick Corea, i va tocar sobretot amb els saxofonistes Benny Golson i John Coltrane. Ha estat l'últim membre en morir del mític quartet de Coltrane. Amb aquest quartet va enregistrar àlbums que han fet història, com ara  A Love Supreme i My favorite things. Al final de la seva vida va desenvolupar una carrera de pianista solista. En el seu Facebook havia escrit: "Per a mi, la vida i la música són el mateix, jo toco el que visc".

Alfred McCoy Tyner va néixer a Filadèlfia el 1938 i va començar a anar a classes de piano als 13 anys. Va debutar amb el grup Jazztet, dirigit per Benny Golson i Art Farmer, i el 1960 va integrar el quartet de Coltrane, amb el qual desenvoluparia el gruix de la seva carrera.

Les reaccions per aquesta pèrdua no s'han fet esperar a les xarxes, amb múltiples missatges de condol, com el del guitarrista John Mclaughlin.