Música
Cultura 02/09/2012

Mor el lletrista Hal David, autor de grans èxits del pop dels anys 60

Va formar un tàndem artístic amb el compositor Burt Bacharach, i plegats van compondre cançons com 'Raindrops keep fallin' on my head'

Ara
1 min
Hal David

BarcelonaHal David va morir aquest dissabte als 91 anys, al Cedars-Sinai Medical Center de Los Angeles, a causa de complicacions derivades d'un vessament cerebral. David serà recordat com un dels lletristes més grans de la història del pop, sobretot per les lletres que va compondre mentre va formar tàndem artístic amb el compositor Burt Bacharach i que van cantar artistes com Dionne Warwick, Dusty Springfield, B. J. Thomas, The Carpenters i Tom Jones.

Durant la dècada dels 60, la societat David-Bacharach va compondre èxits com 'I'll never fall in love again', 'Do you know the way to San Jose', 'I say a little prayer', 'Walk on by', 'I just don't know what to do with myself' o 'Raindrops keep fallin' on my head'. Aquesta última, inclosa en la banda sonora de la pel·lícula 'Butch Cassidy & The Sundance Kid', va guanyar un Oscar a la millor cançó.

David, nascut a Nova York l'any 1921, també va treballar per al teatre musical, amb obres com 'Promises, promises'.

A partir dels anys 70, després de deixar de col·laborar amb Bacharach, va escriure cançons amb altres compositors com ara Albert Hammond, amb el qual va compartir l'autoria de 'To all the girls I've loved before', una cançó que el 1984 es va convertir en un èxit cantat a duo per Willie Nelson i Julio Iglesias.

stats