Cinema
Cultura 30/11/2010

Mor el mestre de la comèdia italiana

Serà recordat per films com 'I soliti ignoti' o 'La gran guerra'

Efe
1 min
Monicelli, mestre de la Commedia all'Italiana

BarcelonaEl cineasta italià Mario Monicelli, el mestre de la comèdia italiana, ha mort en caure de la cinquena planta de l'hospital San Giovanni de Roma, on estava ingressat a causa d'un càncer de pàncrees terminal, segons han informat diferents agències a partir de fonts del centre sanitari. El seu pare, un reconegut poeta i escriptor, també va treure's la vida el 1946.

Monicelli va treballar per al teatre i la televisió, però sobretot serà recordat com a actor i guionista d'una seixantena de pel·lícules que van populartizar el neorealisme italià. Entre la seva filmografia destaquen títols com 'I soliti ignoti' (1958), considerada la primera comèdia d'estil italiana, o 'La gran guerra' (1959), Lleó d'Or al Festival Internacional de Venècia. Al llarg de la seva trajectòria va treballar amb grans protagonistes del cinema italià, com Alberto Sordi, Totó, Marcelo Mastroianni, Vittorio Gassman o Vittorio Sica, entre d'altres.

La presidenta de la regió del Lacio, Renata Polverini, al fer-se pública la notícia ha manifestat "el profund dolor" que li provocava "la tràgica mort del cineasta". "Monicelli deixa un gran buit. Perdem a un extraordinari director, autor d'inoblidables films de la comèdia a la italiana", ha declarat.

stats