Música

Mor el músic finlandès Mika Vainio als 53 anys

Fundador del projecte Pan Sonic, va ser un dels representants més destacats de la música electrònica experimental europea

Mika Vainio ha mort aquest dijous als 53 anys, segons han informat la publicació 'Rumba', i han confirmat el seus representants. Tanmateix, no han comunicat la causa de la mort. Vainio va ser una de les figures més destacades de la música electrònica experimental europea.

A principis dels anys 90, juntament amb amb Ilpo Väisänen i Sami Salo, va fundar el grup Panasonic (nom que van haver de canviar pel de Pan Sonic), amb influències de la música industrial i el dub.

Quan Salo va deixar el projecte, Vainio i Väisänen van seguir endavant fins a esdevenir un nom de referència en l'electrònica gràcies a discos com 'Kulma' (1997) i 'Endless' (1998), en el qual va col·laborar Alan Vega, del duo nord-americà Suicide. Habituals de festivals com el Sónar, Pan Sonic van fer un pas més enllà amb l'àlbum 'Kesto' (2004). Vainio i Väisänen van tancar l'etapa Pan Sonic el 2009, i van seguir carreres en solitari o implicats en altres projectes.

Més continguts de