CINEMA
Cultura 26/01/2011

Mor el productor alemany Bernd Eichinger

Bernd Eichinger, de 61 anys, va morir d'un atac de cor a la seva residència de Los Angeles. Va ser el productor d'èxits internacionals com 'El hundimiento', 'El nom de la rosa' i 'La historia interminable'

Redacció
1 min
Bernd Eichinger

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El productor alemany Bernd Eichinger, responsable d'alguns dels films més reeixits dels últims anys en l'àmbit germànic, va morir als 61 anys a la seva casa de Los Angeles.

Segons han informat fonts de la seva productora, Constantin, la defunció es va produir de manera sobtada la nit del dilluns, a causa d'un atac de cor sofert durant un àpat amb familiars i amics.

Entre les produccions més rellevants de Constantin Films es troben, a més d'El hundimiento, títols com La historia interminable (1984), El nom de la rosa (1986), En un lugar de África (2003), que com El hundimiento va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa, i El perfum: Història d'un assassí (2006), basada en la novel·la homònima de Patrick Süskind i rodada parcialment a Barcelona.

Nascut l'11 d'abril de 1949 a Neuburg, el productor tenia la residència familiar a la capital de Baviera, Munic, i una segona casa a Hollywood. La notícia de la seva mort ha colpit el cinema alemany, que el considerava el productor més reeixit i internacional del país, amb més de trenta pel·lícules en la seva trajectòria.

stats