Música
Cultura 13/09/2011

Mor el productor de hip-hop DJ Mehdi

Va col·laborar amb referents de l'electrònica com Daft Punk i se'l coneix com un dels màxims exponents del 'french touch'. El músic ha mort als 34 anys a causa d'un accident

Efe
1 min

El productor de francès de hip-hop i música electrònica DJ Mehdi ha mort avui als 34 anys, segons ha anunciat la revista francesa Les Inrockuptibles.

L'artista hauria perdut la vida en caure des d'un sostremort en un accident que ha provocat tres ferits més. "Encara no tenim gaire detalls. Sabem que era a casa seva, sobre un sostremort amb altres persones. L'altell ha cedit", explicava el director de la productora Phunkster, Fabrice Desprez.

Mehdi Faveris-Essadi, nascut a Gennevilliers i d'origen tunisià, va interessar-se per la música a partir dels discos del seu pare. Als 12 anys jugava amb les platines inspirant-se en la música de Prince, Madonna o Michael Jackson. També hi incorporava i les sonoritats àrabs i detalls de la música rap.

Mehdi va produir per a grups de rap com Ideal J, Vitry, Sages Poètes de la Rue, Rohff o 113, abans de convertir-se en referent del segell Ed Banger i uns dels màxims exponents del french touch, a cavall entre l'electro i el house. El rap, però, era la seva música predilecta.

El seu primer àlbum solista, (The Story of) Spion, barrejava el jazz amb el rap, el soul i el house a través d'un instrument de tall clàssic com el violoncel. Va treballar amb artistes com Daft Punk, Justice, Cassius, MC Solaar o Akhenaton.

stats