Música
Cultura 11/12/2012

Mor la soprano russa Galina Vixnèvskaia als 86 anys

La cantant era la vídua de Mstislav Rostropóvitx

Efe
1 min
Galina Vixnèvskaia i Mstislav Rostropóvitx / ERICH AUBERBACH (GETTY)

MoscouLa soprano russa Galina Vixnèvskaia, vídua del violoncel·lista Mstislav Rostropóvitx, ha mort aquest dimarts a Moscou als 86 anys. "Confirmem aquesta trista notícia, no sabem res de la causa de la seva mort, encara que últimament no deixava d'emmalaltir", ha dit una portaveu del Centre d'Òpera Vixnèvskaia.

La diva va néixer a Leningrad (avui Sant Petersburg), on li va tocar sobreviure al dramàtic setge de Leningrad, que es va endur més de 1.200.000 vides humanes durant la II Guerra Mundial. Va debutar com a cantant d'operetes el 1944 i més tard va guanyar un concurs de cant organitzat pel Teatre Bolxoi. El 1952 es va integrar a la companyia d'aquest teatre, on es va convertir en diva interpretant les òperes 'El convidat de pedra', de Dargomijski, i 'Ievgueni Onieguin' i 'La dama de piques', de Txaikovski, entre d'altres.

El 1961, Vixnèvskaia va desembarcar a Nova York per actuar davant el públic nord-americà amb l'òpera 'Aida' al Metropolitan Opera House, i posteriorment va fer el mateix al Royal Opera House, a Londres. El 1974, Vixnèvskaia i Rostropóvitx es van veure obligats a abandonar la Unió Soviètica per la pressió de les autoritats, i van ser privats de totes les condecoracions i títols. Després de la perestroika impulsada per l'últim líder soviètic, Mikhaïl Gorbatxov, la parella va tornar a Rússia, on els van ser retornades totes les insígnies.

stats