Música
Cultura 15/12/2010

Morente serà enterrat al costat de l'Alhambra

El fèretre del 'cantaor' ha viatjat aquest matí cap a Granada, on serà enterrat al cementiri de San José, molt a prop de l'Alhambra. Un miler de persones van passar per la capella ardent instal·lada a la SGAE per retre-li homenatge

Efe
2 min
Familiars i amics ajuden a portar el fèretre de Morente

MadridEl fèretre amb les restes mortals d'Enrique Morente ha sortit una mica abans de les 8 hores d'avui de la seu de la SGAE a Madrid, la ciutat on dilluns va morir el cantaor, per viatjar per carretera cap a Granada, la seva ciutat natal, on serà enterrat. Una vegada a Granada, està previst que l'Ajuntament instal·li, al teatre Isabel la Católica, la capella ardent amb les restes de Morente, el cos del qual serà enterrat al cementiri de la ciutat cap a mitja tarda.

Durant les quatre hores i mitja que va romandre oberta ahir la capella ardent a Madrid, més d'un miler de persones van passar-hi per donar un últim adéu al cantaor granadí i com a mostra de condol a la família. La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, va presentar ahir les seves condolences personalment a la família. "Vinc en nom del president del govern a expressar l'agraïment enorme d'aquest país i del ministeri de Cultura a Enrique Morente. Aquest país té un gran deute amb ell perquè ha fet més gran la cultura, no només el flamenc", va subratllar González-Sinde.

També s'hi va apropar l'anomenada "aristocràcia" del flamenc, de Paco de Lucía a Miguel Poveda, passant per José Mercé, Tomatito, Diego El Cigala i Arcángel. A la capella instal·lada a la SGAE també s'hi van acostar Carlos Saura, Pedro Almodóvar, Alejandro Sanz, Kiko Veneno i Joaquín Sabina, entre centenars de veïns de Madrid. La ciutat li dedicarà un carrer.

L'artista, que, segons va informar ahir la clínica La Luz, patia "un càncer d'esòfag de 4,5 centímetres localitzat en el terç del mig amb metàstasis limfàtiques" serà enterrat al cementiri de San José, al costat de l'Alhambra de la seva Granada natal.

stats