CINEMA
Cultura 24/03/2012

Agustí Villaronga rep el guardó Jordi Dauder de la Mostra de Cinema Llatinoamericà

L'actor argentí Eduardo Blanco i el director lleidatà Jaume Balagueró recullen els premis d'honor del certamen

Acn
1 min
Agustí Villaronga i Joel Joan

LLEIDAEl multipremiat director Agustí Villaronga ha rebut el premi Jordi Dauder durant la inauguració de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya que s'ha celebrat aquest divendres a la nit a la Llotja de Lleida. Villaronga ha recollit el guardó a la creativitat de mans del president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, i ha dit que estava emocionat perquè va ser el mateix Dauder qui bav proposar que li donessin el premi a la seva trajectòria.

L'actor argentí Eduardo Blanco i el director lleidatà Jaume Balagueró han rebut per la seva banda els premis d'honor de la Mostra. La cerimònia ha comptat, entre altres, amb la presència dels actors Carlos Bardem i Xabier Elorriaga, així com del director de la Mostra Juan Ferrer i del president del Centre Llatinoamericà de Lleida, Osvaldo Francia. Bardem ha aprofitat per recomanar fervorosament una de les pel·lícules de la secció oficial en què ell treballa, 'Dias de gracia'.

Des d'avui i fins el pròxim divendres 30 de març, passarà per Lleida el millor talent cinematogràfic. El festival projectarà una seixantena de pel·lícules, de 14 països. Destaquen les 14 estrenes a Espanya i les 11 òperes primes que s'hi podran veure. Hi ha programades dues retrospectives a Mèxic: 'Cinema mexicà i literatura' i 'Cantinflas, 100 anys'. La Llotja, el CaixaForum Lleida i l'Espai Funàtic són els espais de la ciutat on es podran veure les projeccions

stats