Cinema

Els documentals tornen a la Mostra de cinema Llatinoamericà de Lleida

La 20a edició del festival, que se celebrarà del 4 a l'11 d'abril, recupera aquesta secció que es va eliminar l'any passat a causa de les retallades pressupostàries

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, que tindrà lloc del 4 a l'11 d'abril, celebrarà aquest any la seva 20 edició i recupera la Secció Oficial de Documentals, que es va eliminar l'any passat a causa de les retallades pressupostàries.

Encara que aquest any el festival compta amb el mateix pressupost que en l'edició anterior, 165.000 euros, segons el director del certamen, Juan Ferrer, han donat prioritat a la recuperació de la secció, atenent al reclam d'importants documentalistes que es van queixar de la seva desaparició.

"Tenim l'obligació primer amb els creadors", ha explicat Ferrer. L'estretor pressupostària, que en la passada edició va motivar la suspensió de la Secció Oficial de Documentals i de retrospectives, ha obligat aquest any a apel·lar de nou a la suma d'esforços.

Durant la mostra d'aquest any es projectaran unes 60 produccions de 18 països, com ara Xile, República Dominicana, el Brasil, Trinitat i Tobago, Mèxic, l'Argentina, Veneçuela, Colòmbia, Espanya, França, Alemanya, Noruega i el Regne Unit.

Juan Ferrer ha destacat que la mostra, un any més, ha apostat pels nous realitzadors, de manera que, dels onze llargmetratges a competició, hi ha quatre estrenes absolutes, i en la secció de documentals sis estrenes espanyoles.