CINEMA
Cultura 28/02/2012

Onze curtmetratges competiran a la Mostra de Cinema Llatinoamericà a Lleida

És el primer avançament del festival, que tindrà lloc l'última setmana de març a la capital del Segrià

Acn
1 min
'Hemisferio' interpretada per Hugo Silva i Blanca Suárez / ACN

LLEIDAOnze curtmetratges competiran aquest any a la Secció Oficial de Curtmetratges de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que se celebrarà a Lleida del 23 al 30 de març.

Els curts escollits han estat 'A fábrica' (Brasil, 2011), 'Dirty Friday' (Espanya, 2011), 'Esperándola' (Hondures, 2011), 'Flejos y reflejos' (Espanya, 2011), 'Hemisferio' (Espanya, 2010), 'Juan y la Borrega' (Mèxic, 2011), 'L' (Brasil, 2011), 'Los crímenes' (Argentina, 2011), 'Los telesféricos' (Argentina, 2011), 'Luminaris' (Argentina, 2011) i 'They say' (Espanya, 2011). Un dels films més destacats és la pel·lícula espanyola 'Hemisferio', dirigida per Lluis María Ferrandez i Alejandra Áboli. Els actors Hugo Silva, Blanca Suárez i Fernando Guillén Cuervo interpreten aquest drama social que narra l'arribada d'una pastera d'immigrants a una cala espanyola davant la mirada atònita d'una parella que acaba de passar una nit romàntica a la platja.

La Llotja de Lleida serà la seu dels actes d'inauguració i clausura, CaixaForum acollirà les projeccions de les pel·lícules de la Secció Oficial, Documentals i Curtmetratges, i a l'Espai Funatic tindran lloc les projeccions de la Secció Oficial, Homenatges i Retrospectives.

stats