Art
Cultura 23/05/2012

El Museu Munch d'Oslo ha acumulat 200 litografies de l'artista mai exposades

Van ser les primeres obres del pintor noruec, que hi va guanyar molts pocs diners. Entre els gravats que el museu ha anat comprant a col·leccionistes i artistes n'hi ha un a dues cares amb 'El crit' i 'Madonna'

Ara
1 min
Gravat sobre pedra de l'obra 'Madonna', d'Edvard Munch

BarcelonaMunch va començar a guanyar-se la vida com a artista fent litografies. L'artista llogava pedres al gravador, sovint sense poder arribar a pagar-les, i després materialitzava les seves obres. El Museu Munch d'Oslo ha anat adquirint els gravats que ha descobert a través de col·leccionistes i altres artistes i ja n'acumula 200, tal com revela un reportatge del digital nord-americà The Huffington Post. Tot i així els gravats mai han estat exposats. Entre aquestes obres hi ha una litografia a doble cara amb dues de les obres més destacades de Munch gravades: 'El crit' i 'Madonna'.

Més enllà d'aquest període iniciàtic de penúries econòmiques, el pintor noruec va desevolupar la seva obra gràfica entre el 1894 i el 1944 amb un total de 840 obres catalogades. A principis de mes, un dels exemplars de l'obra més coneguda d'Edvard Much, 'El crit', es va vendre per 91 milions d'euros en una subhasta de la casa Sotheby's de Nova York, convertint-se en l'obra d'art més cara mai subhastada.

stats