POLÍTICA CULTURAL
Cultura 09/07/2012

Muriel Casals: "És una anomalia que els catalans aportin més diners a l'Institut Cervantes que al Llull"

La presidenta d'Òmnium Cultural lamenta que, malgrat tenir les competències exclusives en cultura, l'executiu espanyol incideixi en les institucions culturals

Acn
1 min

BarcelonaLa presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha recordat que l'Estatut dota la Generalitat de "competències exclusives" en cultura però, malgrat això, Catalunya "pateix constants repenetracions" del govern espanyol. "I ho fan amb un argument terriblement poderós: tenir els diners", ha afegit Casals en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Davant aquest fet, assegura que l'executiu espanyol vol incidir en les decisions que es prenen a les institucions catalanes, però no deixa actuar la Generalitat "com li correspon, amb tota sobirania cultural". La presidenta de l'entitat ha recordat que els catalans aporten més diners per subvencionar l'Institut Cervantes que el Llull. "Això és una anomalia", ha reblat.

En una entrevista a l'ACN, Casals assegura que als catalans els pertoca invertir en el Cervantes, "però no pot ser que ens costi més car que la promoció de la cultura catalana".

Segons la presidenta d'Òmnium Cultural, amb l'arma que la Generalitat "no té els diners", el govern espanyol "posa condicions". Davant aquesta paradoxa, Muriel Casals ha insistit en la necessitat d'assolir el pacte fiscal en el qual la Generalitat "és essencial" que tingui la clau de la caixa, i insta els polítics a actuar amb una "unitat el més àmplia possible". "A nivell social hi és, però s'hauria de plasmar amb unitat política, també", ha conclòs.

stats