ART
Cultura 08/06/2012

El Museu Barbier-Mueller es queda sense la col·lecció d'art precolombí

L'empresari Jean Paul Barbier-Mueller ha comunicat a l'Ajuntament de Barcelona que es vendrà la col·lecció, i el consistori no té capacitat per comprar-la. Per això buscaran junts nous continguts per al museu

Ara
1 min
Façana del Museu Barbier-Mueller

BarcelonaEl Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí es quedarà sense la col·lecció d'art precolombí a finals d'any. El seu propietari, Jean Paul Barbier-Mueller, ha comunicat a l'Ajuntament de Barcelona la seva decisió d'exercir el seu dret de vendre la col·lecció completa a un tercer, d'acord amb els termes de cessió del 1995 de la col·lecció. El consistori ha anunciat que "a causa de la impossibilitat en el context econòmic actual de fer front a la important inversió que comportaria per al consistori la compra de la col·lecció precolombina", s'estan buscant nous continguts per al museu.

De moment han anunciat que negocien amb el museu Barbier-Mueller de Ginebra el préstec d'una col·lecció d'art africà per substituir la col·lecció d'art precolombí, perquè el col·leccionista suís "no desitja que el patrimoni cultural de Barcelona en surti perjudicat", diu el comunicat de l'ICUB. L'objectiu és aconseguir el préstec per a un període de deu anys d'un conjunt de peces d'art africà de gran valor històric i artístic.

El Museu Barbier-Mueller va obrir fa just 15 anys al Palau Nadal del carrer Montcada, gràcies a la cessió d'una important col·lecció de Barbier-Mueller a l'Ajuntament.

stats