Art
Cultura 01/07/2011

El Museu de Cadaqués exposa Dalís inèdits

La mostra 'Del primer Dalí al Manifest Groc 1914-1928' exhibeix 150 obres, algunes d'inèdites, i fotografies que narren l'evolució de l'artista

Acn
1 min

CadaquésEl Museu de Cadaqués presenta 'Del primer Dalí al Manifest Groc 1914-1928', una exposició de 150 obres dalinianes algunes de les quals són inèdites. La mostra també recull una quarantena de fotografies que revelen l'evolució de l'artista, des dels seus primers pinzells fins a l'assoliment del llenguatge surrealista.

El primer Dalí va estar marcat per l'impressionisme, el noucentisme, el cubisme i el primitivisme, entre d'altres, una etapa "gènesi de Dalí abans d'arribar a ser un personatge conegut i de l'arribada de Gala, el 1929", com ha explicat Pere Vehí, comissari de la mostra.

Les obres s'acompanyen amb reflexions de l'artista, de Gala i de García Lorca, un material que serveix per contextualitzar les obres. L'altre reclam de la mostra són la quarantena de fotografies exposades, on es pot veure 'Salvador Dalí d'acampada' al cap de Creus, entre d'altres.

'Del primer Dalí al Manifest Groc' també recull obres dels mestres de Dalí, com Sigfried Burmann o Esteve Trayter, o d'altres contemporanis que admirava, com Eliseu Meifrèn o Ramon Pichot. Tampoc hi falten les aportacions d'amics, com García Lorca, o una del seu primer amor, Carme Roget.

L'exposició, que s'inaugurarà demà, es podrà veure fins al 15 d'octubre.

stats