Cultura 12/02/2013

El Museu Picasso rep dues obres excepcionals de l'artista fins al maig

L'oli 'Dues dones davant d'una finestra' i el dibuix 'Mademoiselle Léonie' pertanyen a períodes de l'obra de Picasso poc representats al museu

Ara
1 min
'Dues dones davant d'una finestra', de Picasso / MUSEU PICASSO

BarcelonaLa col·lecció permanent del Museu Picasso de Barcelona comptarà fins al maig amb dues incorporacions excepcionals: l'oli 'Dues dones davant d'una finestra' i l'estudi a llapis i tinta xinesa 'Mademoiselle Léonie'. Les obres són propietat del Museu de Belles Arts de Houston i de la Fundació Mapfre, i el préstec coincideix amb el 50è aniversari del museu.

Les dues obres de préstec temporal il·lustren períodes de la producció artística de Picasso poc representats en les col·leccions del museu. 'Mademoiselle Léonie' és un estudi per a les il·lustracions que va fer Picasso del poema en prosa de Max Jacob Saint Matorel. La col·laboració entre Picasso i Jacob va donar lloc a quatre gravats il·lustratius de Picasso per acompanyar el text del poeta. A l'oli 'Dues dones davant d'una finestra', del 1927, es pot apreciar el contrast entre una figura fortament geometritzada amb una altra de perfils arrodonits. Aquestes línies fluïdes responen a les inquietuds de Picasso mentre treballava en els decorats i els figurins del ballet 'Mercure', i el procés de creació va coincidir amb el seu retrobament amb l'escultor Juli González.

stats