Publicitat
Publicitat

El Museu Picasso restaura la primera gran obra de l’artista

L’equip del museu treballa en la neteja de l’obra cabdal de la formació de l’artista, 'Ciència i caritat'

El públic del Museu Picasso pot assistir des de fa pocs dies a un fet poc habitual: la restauració en directe d’una obra. L’equip del museu treballa en la neteja de l’obra cabdal de la formació de l’artista, Ciència i caritat, amb l’objectiu d’eliminar brutícia acumulada i retirar repintades, restes de cola i capes de vernís envellides de quan l’obra es va restaurar arran de l’obertura del museu. A més, potser es podrà recuperar la signatura. Els estudis tècnics previs es remunten al 2010 i són clau per entendre l’“orografia estranya” que l’obra té actualment, com diu la cap de restauració i conservació preventiva del museu, Reyes Jiménez.

Ciència i caritat ha tingut una vida moguda: va viatjar de Barcelona a Madrid i després a Màlaga i durant anys va estar penjada com si fos un tapís al domicili familiar de Barcelona.

L’obra serà a la sala fins al gener i hi tornarà a mitjans de febrer després que els tècnics en fixin el color als seus tallers. La restauració finalitzarà al maig i pocs mesos després tornarà a marxar de viatge: es podrà veure en una exposició del Museu Picasso de París d’obres mestres del malagueny. I està previst que tingui una sala pròpia la primavera del 2019 dins la nova col·lecció permanent del Museu Picasso.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT