El Museu Picasso restaura la primera gran obra de l’artista

L’equip del museu treballa en la neteja de l’obra cabdal de la formació de l’artista, 'Ciència i caritat'

El públic del Museu Picasso pot assistir des de fa pocs dies a un fet poc habitual: la restauració en directe d’una obra. L’equip del museu treballa en la neteja de l’obra cabdal de la formació de l’artista, Ciència i caritat, amb l’objectiu d’eliminar brutícia acumulada i retirar repintades, restes de cola i capes de vernís envellides de quan l’obra es va restaurar arran de l’obertura del museu. A més, potser es podrà recuperar la signatura. Els estudis tècnics previs es remunten al 2010 i són clau per entendre l’“orografia estranya” que l’obra té actualment, com diu la cap de restauració i conservació preventiva del museu, Reyes Jiménez.

Ciència i caritat ha tingut una vida moguda: va viatjar de Barcelona a Madrid i després a Màlaga i durant anys va estar penjada com si fos un tapís al domicili familiar de Barcelona.

L’obra serà a la sala fins al gener i hi tornarà a mitjans de febrer després que els tècnics en fixin el color als seus tallers. La restauració finalitzarà al maig i pocs mesos després tornarà a marxar de viatge: es podrà veure en una exposició del Museu Picasso de París d’obres mestres del malagueny. I està previst que tingui una sala pròpia la primavera del 2019 dins la nova col·lecció permanent del Museu Picasso.