ART
Cultura 16/06/2012

El Museu Picasso traurà tot el suc de la col·lecció

Bernardo Laniado-Romero, el nou director del Museu Picasso, ha presentat la primera temporada de la pinacoteca que porta el seu segell. La col·lecció permanent en serà un dels eixos vertebradors.

Antoni Ribas Tur
2 min
L'Autoretrat que Picasso es va fer el 1901 pertany al MOMA de Nova York  i es veurà l'any que ve  a Barcelona.

BARCELONA.Aquesta tardor el Museu Picasso traurà a la llum dues obres inèdites de l'artista malagueny. Han aparegut durant la restauració de Retrat de la mare de l'artista i Terrats de Barcelona , i la pinacoteca els dedicarà dues exposicions de gabinet. Picasso va enganxar el retrat que va fer a la seva mare el 1896 damunt una cartolina on hi havia fet una altra obra, i també va pintar Terrats de Barcelona damunt una altra obra que s'ha descobert gràcies als raigs X.

Bernardo Laniado-Romero, el nou director del centre, no va voler desvelar més detalls d'aquestes troballes durant la presentació de les noves línies d'actuació i de les exposicions de la pròxima temporada del museu, la primera que porta el seu segell. Només va avançar que la troballa de Terrats de Barcelona està relacionada amb La vida , una de les peces claus de l'època blava de l'artista. Aquesta pintura és propietat del Museu d'Art de Cleveland i es podrà veure a Barcelona dins l'intercanvi que el Picasso i el museu nord-americà estan a punt de tancar. El museu barceloní li prestarà tots els treballs preparatoris d'aquesta obra, i després el Museu de Cleveland la prestarà a Barcelona.

La col·lecció, l'eix vertebrador

Les 41 ceràmiques que Jacqueline Picasso va donar al museu el 1982 tornaran a ser objecte d'una altra exposició del museu a la tardor. El 26 d'octubre obrirà, fins a l'1 d'abril del 2013, Ceràmiques de Picasso: un regal de Jacqueline a Barcelona .

A més d'aquestes tres exposicions centrades en la col·lecció del museu, que Laniado-Romero ha transformat en l'eix vertebrador de la seva direcció, el 2013 es podran veure les dues últimes mostres de l'etapa de Pepe Serra al capdavant del museu. El 29 de maig del 2013 arribarà, fins a l'1 d'octubre, Yo, Picasso. Autoretrats , la primera mostra monogràfica d'aquest vessant de l'obra de Picasso. La vuitantena d'obres que la formaran recorreran tota la biografia de l'artista i inclouen préstecs dels seus hereus i de museus internacionals com el MOMA de Nova York, el Metropolitan i la National Gallery de Washington. L'altra mostra explorarà la influència que Picasso ha exercit en artistes d'arreu del món des que va morir, el 1973.

Laniado-Romero va presentar, també, la restauració del saló neoclàssic del museu per disposar-hi petites exposicions especials dins el context del museu i va anunciar la renovació de la web del centre per convertir-la en una extensió de les sales.

stats