Publicitat
Publicitat

Carles Santamaria, DIRECTOR DEL SALÓ DEL CÒMIC

"El Museu del Còmic no serà el Museu del Videojoc"

Heu batut el rècord d'expositors. Com valores aquest èxit del Saló?

El còmic és avui dia la gran font d'inspiració del sector audiovisual i l'interactiu. Això fa que moltes empreses d'aquests sectors vulguin participar-hi i explica el rècord d'ocupació dels nostres espais. El protagonisme sempre serà del còmic, tot i que les nostres activitats tinguin molts vessants.

Com ha reaccionat el sector en el context actual de crisi?

El còmic no és aliè a la crisi. Com tota la cultura de consum, ha baixat. Però té un gran potencial per reinventar-se i oferir productes per a públics de diferents gèneres i edats. La gran sort és que al nostre país hi ha molt talent i avui dia moltíssims autors catalans publiquen a França i als Estats Units. Estem vivint un gran moment creatiu.

Quin paper jugarà el videojoc al Museu del Còmic i la Il·lustració?

El Museu tindrà com a base el dibuix. Però, a més de la funció museística, el centre tindrà un vessant orientat a la creació i el debat en què volem que el còmic i la il·lustració mantinguin una relació transversal amb les indústries audiovisuals, en resposta a les necessitats d'uns professionals que cada vegada participen més d'altres àmbits. Però no serà un Museu del Còmic i el Videojoc.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT