Cultura 22/12/2011

El Museu Picasso publica les bases del concurs per renovar-ne la direcció

El termini per presentar les candidatures finalitza el 30 de gener. Està previst que la persona guanyadora s'incorpori al centre poc després

Ara
1 min

BarcelonaEl Museu Picasso ha fet públiques les bases del concurs internacional per renovar la direcció del museu, després que Pepe Serra abandoni el centre per posar-se al capdavant del MNAC. Els candidats interessats a participar en el procés de selecció han de presentar el seu currículum i un breu avantprojecte abans del 30 de gener. L'obertura del Centre del Coneixement i Recerca i la major autonomia jurídica de què el museu gaudirà pròximament han iniciat per al centre una nova etapa d'obertura i creixement amb nous programes i línies d'acció.

Les candidatures seran avaluades per una comissió de set experts designats d'acord amb el comitè executiu del Consell de Cultura de Barcelona, que seleccionarà les propostes que passaran a una segona fase. Els candidats seleccionats seran entrevistats per la comissió, que finalment proposarà a l'ICUB una llista amb les tres millors candidatures ordenades i valorades en funció dels seus mèrits. L'ICUB elevarà la proposta a l'alcalde perquè nomeni el nou director del museu. Està previst que la persona guanyadora s'incorpori al museu a començaments del 2012.

Els candidats hauran de tenir una visió clara de quin ha de ser el posicionament del Museu Picasso en tots seus àmbits d'actuació i garantir la gestió de les col·leccions, formades per un total de 3.800 obres, l'activitat científica i els diversos programes (exposicions, educació, publicacions, comunicació, patrocini, etc.) del museu.

El Museu Picasso de Barcelona està considerat un centre de referència del període de formació i els primers anys de trajectòria de Pablo Picasso. Va obrir les portes el 1963, a partir de la donació a la ciutat orquestrada pel mateix artista. El 2010 va rebre 1.065.388 visitants.

stats