Publicitat
Publicitat

Està ubicat a l'antiga casa de l'Assegurada

Neix el Museu d'Art Contemporani d'Alacant

El Museu d'Art Contemporani d'Alcant obres les portes amb uns fons de 1500 obres provinents de les donacions fetes pels artistes Eusebio Sempere i Juana Francés

Alacant ja compta amb el seu Museu d' Art Contemporani, que neix a partir dels fons donats pels artistes alacantins Eusebio Sempere i Juana Francés. El nou centre obre les portes amb un fons de 1500 obres i la voluntat de convertir-se en un els referents nacionals de l'art del segle XX a l'Estat, segons informa Efe.

El nou museu està ubicat a l'antiga casa de l'Assegurada, l'edifici civil més antic d'Alacant. Aquest edifici va ser construït el 1685 com a dipòsit de blat al davant de la basílica Santa Maria. Les obres per adequar-lo als usos museístics han durat cinc anys, i la Generalitat ha inverit 12 milions d'euros en l'ampliació i l'acondicionament. Dirigit per Rosa Castells, el museu compta amb quatre sales que sumen una superfície de 4.600 metres quadrats. L'ampliació ha estat dissenyada pels arquitectes Juan Carlos Sancho i Sol Madridejos.

Durant la inauguració del nou museu, Sonia Castedo, alcaldessa d' Alacant va assegurar que el MACA ampliarà l' atractiu turístic i l'oferta cultural de la ciutat, amb una "explosió d'art" provocada per les obres de Juan Gris, Tàpies, Miró, Calder, Vasavely i Chillida, a més, entre molts altres, de les Sempere i Francés.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT