Publicitat
Publicitat

Còmic

La conselleria de Cultura diu que no s'ajorna, però sí que s'alenteix

El món del còmic critica la paralització del Museu de Badalona

L'Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya (APIC) i la Federació d'Institucions Professionals del Còmic (FICOMIC) han criticat avui la intenció del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, d'ajornar sine die l'obertura del Museu del Còmic i la Il·lustració, a Badalona.

En un comunicat, les esmentades associacions han recordat que el consistori badaloní ha cedit un edifici industrial centenari per ubicar el museu i ha invertit més de tres milions d'euros en la reconstrucció de la deteriorada estructura i cobertes. Segons el comunicat, la primera fase de les obres, dirigides per l'arquitecte Miquel Espinet, finalitzarà a mitjans del mes de març d'aquest any.

"Seria lamentable que un excés de demora en la reprogramació del Museu del Còmic i la Il·lustració provoqui que les millores ja realitzades en l'edifici es deteriorin, circumstància que obligaria a reparar un treball ja fet i encariria la seva posada en marxa respecte al pressupost previst", segons el comunicat. L'APIC i la FICOMIC consideren "necessari pactar un calendari entre les parts implicades per donar continuïtat a l'obra a tots els seus nivells, amb l'objectiu d'inaugurar el museu a final de 2013".

Des de la conselleria, no obstant, han deixat clar que, tot i que Mascarell va parlar de "reprogramació" en la compareixença al Parlament de la setmana passada, les obres no s'ajornen sine die. "Anirem més a poc a poc", diuen. En les properes setmanes s'oferirà una data alternativa al 2013. Serà quan s'hagin tancat els pressupostos.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT