Publicitat
Publicitat

MÚSICA

L'Orfeó Català celebra el concert de Sant Esteve del Palau de la Música

El concert estrena dues obres encarregades a Marc Timón i Xavier Pagès, dos dels grans noms de les noves generacions de compositors catalans de música per a cobla i orquestra

El tradicional Concert de Sant Esteve al Palau de la Música Catalana aplega cada any tota la gran família de l’Orfeó Català ─Escola Coral, cantaires, socis i amics─ per compartir l’esperit d’aquestes festes de la manera més autèntica i viure una comunicació excepcional entre els intèrprets i el seu públic.
 
En aquesta celebració dels cors de l’Orfeó Català, que es va iniciar l’any 1913 amb el primer Concert de Sant Esteve, es conjuga la tradició musical nadalenca europea àmpliament coneguda amb d’altres propostes més innovadores. És el cas d'aquest any, amb dues estrenes d’obres per a cor i cobla, encarregades a Xavier Pagès ( El sol d’hivern, sobre un profund poema de George Peirce Grantham) i a Marc Timón ( Impressions nadalenques, una suite a partir de les més entranyables nadales tradicionals).
 
El concert d’enguany constarà d’una primera part, que farà un repàs al Nadal de l’Europa del Renaixament i el Barroc, seguirà amb una segona part de música nadalenca de Mendelssohn, Lauridsen, Donostia, Llewellyn, Brahms i Wood, i finalitzarà amb els dos encàrrecs d’obres per a cor i cobla interpretades pels cors de l’Orfeó Català i per la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona.
 
La primera de les estrenes que tancaran el concert, El sol d’hivern, de Xavier Pagès, és una obra que vol mostrar al públic el llenguatge coral i instrumental més contemporani, amb la narració de l’episodi dels Sants Innocents, un dels més cruents de les festes de Nadal. Amb aquesta obra l’Orfeó Català vol enviar un missatge de solidaritat i condol a totes les persones que en algun lloc del món són víctimes de la violència.

A continuació, l’obra Impressions nadalenques, de Marc Timón, una peça volgudament festiva i entranyable, oferirà la pinzellada més emotiva del concert, ja que interpretarà les nadales més conegudes pel públic des d’una nova perspectiva.

El Concert de Sant Esteve és el concert extraordinari de la II edició del Cicle Coral Orfeó Català. Un cicle que representa el retorn a la vocació fundacional del Palau: la voluntat de perfeccionar i difondre la música coral. La nova proposta inclou deu concerts amb els cors propis de la casa (Orfeó Català, Cor Jove, Cor de Noies i Cor Infantil) i cinc cors convidats de reconegut prestigi nacional i internacional: el Cor de Cambra de Granollers, el cor Lieder Càmera, la Sociedad Coral de Bilbao, a més del Chorus Musicus Köln i el Nederlands Kamerkoor.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT