Cultura 15/03/2016

Els músics reclamen a l'Ajuntament de Barcelona "treballar en les condicions laborals correctes"

L'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya valora positivament la nova normativa de la música en viu, però demana acabar amb la inseguretat laboral

Xavier Cervantes
2 min

BARCELONAL'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) ha rebut amb "eufòria i i satisfacció" la modificació de la normativa referent a la música en directe a la ciutat de Barcelona, segons explica el seu president, Dick Them en un comunicat.

Tanmateix, Them considera que "si l’Ajuntament realment donar una empenta al nostre teixit cultural musical, hauria de destinar com a mínim el mateix pressupost que destina a insonoritzar locals, a facilitar la contractació dels músics i a assegurar-se que aquests treballen en condicions laborals correctes".

Aquest és el comunicat sencer de l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya:

"Des de l'AMJM (Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya) hem rebut amb eufòria i satisfacció la notícia de la tan esperada modificació de la normativa referent a la música en directe a la ciutat de Barcelona. És aquesta una decisió valenta del nou consistori que nosaltres, com a representants del col·lectiu de músics professionals de jazz i moderna, reivindicàvem des de fa molt de temps".

"La música en directe a locals de petit format ha estat perseguida durant dècades i esperem que ara, amb la nova legislació, es multipliqui la presència d’aquesta activitat cultural a la nostra capital. Desitgem tanmateix que altres ajuntaments d'altres ciutats del territori en prenguin nota. Constatem que apareixeran situacions problemàtiques de caire cívic com a conseqüència, però caldrà filar molt prim per tal de saber si aquests problemes estan en relació directa amb la música pròpiament dita, o si estan més relacionats amb comportaments aliens a l’activitat musical".

"Observem també amb optimisme que l'Ajuntament augmentarà la partida econòmica destinada a insonorització i adequació dels locals i esperem que els clubs en facin ús. Però no podem deixar d’expressar amb rotunditat, que si l'Ajuntament vol apostar fort pel desenvolupament de la música en viu com a esdeveniment cultural, no pot oblidar a qui és la essència mateixa d'aquest fenomen: el músic. La situació actual del músic professional de música moderna i jazz a Catalunya és d’absoluta indefensió, doncs malauradament la majoria de concerts que tenen lloc al nostre país, i especialment a locals de petit format, es produeixen en situació de total inseguretat laboral per part del músic".

"Vol l'Ajuntament realment donar una empenta al nostre teixit cultural musical? Doncs hauria de destinar com a mínim el mateix pressupost que destina a insonoritzar locals, a facilitar la contractació dels músics i a assegurar-se que aquests treballen en condicions laborals correctes. Si no és així, tendirem a una encara més gran amateurització del sector, i tindrem molts locals amb música en directe, però farcits de músics que no podran tenir la música com a activitat laboral principal, amb totes les conseqüències que això té pel nivell musical de les seves actuacions. Cultura i concerts sí, i sempre respectant al músic!".

stats