Publicitat
Publicitat

Cinema

'Habemus papam', protagonitzada per un esplèndid Michel Piccoli, ens apropa a la figura d'un Papa que comença el seu pontificat

Moretti se'n riu del papa en el seu nou film

Deu anys després d'emportar-se la Palma d'Or amb 'L'habitació del fill', Nanni Moretti presenta la seva última pel·lícula, una ferma candidata a aconseguir algun dels premis d'aquest festival de Cannes

El Vaticà ha estat analitzat amb tocs freudians a Canes avui amb Habemus Papam, una comèdia italiana amable sobre un Papa acabat d'elegir que perd els papers quan la responsabilitat màxima de l'església recau en ell. La pel·lícula del director italià Nanni Moretti ha fet riure i aplaudir la crítica en el tercer dia del festival de Canes, on fins ara la selecció oficial de pel·lícules s'havia inclinat pel realisme fosc i el cinema de contingut social.
Habemus Papam ( Tenim un Papa) obre les portes d'una institució tan secretista com la Santa Seu. Ens mostra com els cardenals –vestits de vermell– deliberen a porta tancada per elegir un papa amb la mirada expectant de milions de catòlics.
"La imatge que més em va impressionar va ser la d'un Papa acabat d'elegir, a pocs metres del balcó del Vaticà, incapaç d'avançar", ha dit Michel Piccoli, protagonista de la pel·lícula, després de la projecció. "Aquest paper ha reforçat una opinió que ja tenia: que cal atrevir-se a parlar de les ansietats d'un mateix. El Papa demostra que és un home excepcional".
Moretti interpreta el psiquiatre en cap del Vaticà, a qui li toca explorar la ment del Summe Pontífex i protagonitza algunes de les escenes més divertides de la pel·lícula.
Malgrat el seu to irreverent –en un moment donat, Moretti organitza un torneig de voleibol entre els cardenals al pati del Vaticà– Habemus Papam defuig tractar directament amb els temes delicats que han sacsejat el món catòlic aquests últims anys.
"Tots sabem dels escàndols al Vaticà, els pedòfils i les qüestions financeres, però aquesta no és una història sobre això", ha dit Moretti, un ateu autoproclamat, durant la conferència de premsa: "Aquesta és una història sobre el meu Vaticà."

Les

Més continguts de

le
PUBLICITAT
PUBLICITAT