Cinema
Cultura 28/03/2011

La productora de 'Black Swan' desmenteix les acusacions de la doble Natalie Portman

La ballarina Sarah Lane ha assenyalat que l'actriu només interpreta el 5% de les escenes de dansa del thriller

Redacció
1 min
Natalie Portman a 'Black Swan'

BarcelonaLa doble de Natalie Portman a Black Swan, Sarah Lane, ha encetat la polèmica amb unes declaracions a l'Entertainment Weekly en què assenyalava haver estat víctima d'una maniobra d'encobriment per ajudar a guanyar punts a Portman en la consecució de l'Oscar a la millor actriu.

Segons Lane, solista de l'American Ballet Theatre, Portman només interpreta un 5% de les escenes de cos sencer del thriller de Darren Aronofsky. L'estudi de Hollywood Fox Searchlight ha negat ràpidament les acusacions. "Hem estat afortunats de tenir Sarah per cobrir les escenes de dansa més complicades i no mostrem més que reconeixement pel seu treball", apunta el comunicat de la productora. "Amb tot, Natalie va interpretar la majoria d'escenes del film".

Les declaracions de Lane arriben després que el coreògraf de Black Swan i parella de Portman, Benjamin Millepied, insistís a Los Angeles Times que Portman havia completat el 85% de les escenes de dansa.

La ballarina afirma que "les preses en què Portman apareix de mig cos són seves, però això no indica que interpreti la resta d'escenes de dansa" i explica que el productor del film Ari Handel, li va demanar que no parlés del seu paper amb la premsa. "Volien crear la idea que Natalie era un prodigi i estava dotada per la dansa i ha treballat molt dur durant un any i mig per guanyar l'Oscar", ha explicat Lane. "Tot plegat és humiliant per la professió i per mi, que porto 22 anys ballant".

De moment, Natalie Portman no s'ha posicionat al respecte.

stats