CINEMA
Cultura 03/12/2010

Premi per a 'La xarxa social'

La National Board of Review ha fet pública la llista dels guardons d'aquest any. L'última pel·lícula de David Fincher n'ha sortit molt ben parada

Redacció
1 min

BarcelonaFundada l'any 1909, la National Board of Review selecciona anualment les millors pel·lícules de la temporada. L'associació està formada per 125 membres (entre d'altres, crítics, periodistes, professors i d'altres experts), que deliberen, poc abans de Nadal, quines produccions cal incloure al 'top ten'. Ahir va publicar la llista de guardons del 2010. Així doncs, la millor pel·lícula de l'any és La red social, el melodrama de David Fincher sobre el naixement de Facebook, que ha sortit airosa de la selecció amb tres medalles més. La primera per a Fincher, al Millor Director. En segon lloc, Aaron Sorkin ha estat reconegut per la dramatització del best-seller de Ben Mezrich, amb el Premi al Millor Guió Adaptat. Finalment, la interpretació de Jesse Eisenberg s'enduu la menció al millor actor de l'any.

La red social no és l'únic film condecorat. Enterrado va endur-se el premi al Millor Guió Original. Toy Story 3, al Millor Film d'Animació. També Sofia Coppola va obtenir un guardó per Somewhere. I, evidentment, hi ha l'esperada llista amb lels millors títols, que fan cua després de La red social. Entre d'altres, hi consten Shutter Island, de Martin Scorsese, i Origen, de Christopher Nolan. El dia 11 de gener se celebrarà l'entrega de premis, en una gala que tindrà lloc al carrer 42 de Nova York.

stats