Còmic
Cultura 04/08/2011

Un nou Spiderman mestís substitueix Peter Parker

La criatura creada per Marvel el 1962 s'apropa al segle XXI: Miles Morales és negre i llatí i viu a Brooklyn

Reuters
1 min
El nou Spiderman, Miles Morales

Nova YorkMarvel va presentar ahir el nou Spiderman, que reemplaça a Peter Parker i el superheroi creat el 1962. El nou protagonista és Miles Morales, un jove negre i llatí resident a Brooklyn, que apareix per primera vegada al número 4 del recull Ultimate Spiderman.

"Sabíem que volíem una afirmació sobre el segle XXI", explica l'editor en cap de Marvel, Axel Alonso. "Sóc mestís. La meva mare és anglesa i el meu pare, mexicà. Quan Obama va sortir elegit, vaig plorar perquè era afroamericà però sobretot perquè era mestís", afegeix.

Com Alonso, Morales és un jove de classe obrera criat a l'extraradi de Nova York, que viu a Brooklyn amb els seus pares d'origen negre i llatí (a diferència de Parker, que era orfe i vivia amb els seus oncles al barri blanc de Queens). Per a Brian Michael Bendis, autor dels guions d'Ultimate Spiderman, l'objectiu era crear un nou personatge, amb context personal i d'una visió del món completament diferent a la que representava Parker, com explicava a Time.

L'home aranya, caracteritzat amb l'habitual mono de color blau i vermell, "quan es treu la màscara, té una nova fisonomia que ressonarà emocionalment en molts dels nous lectors", segons Alonso.

stats