Publicitat
Publicitat

Còmic

Un nou Spiderman mestís substitueix Peter Parker

La criatura creada per Marvel el 1962 s'apropa al segle XXI: Miles Morales és negre i llatí i viu a Brooklyn

Marvel va presentar ahir el nou Spiderman, que reemplaça a Peter Parker i el superheroi creat el 1962. El nou protagonista és Miles Morales, un jove negre i llatí resident a Brooklyn, que apareix per primera vegada al número 4 del recull Ultimate Spiderman.

"Sabíem que volíem una afirmació sobre el segle XXI", explica l'editor en cap de Marvel, Axel Alonso. "Sóc mestís. La meva mare és anglesa i el meu pare, mexicà. Quan Obama va sortir elegit, vaig plorar perquè era afroamericà però sobretot perquè era mestís", afegeix.

Com Alonso, Morales és un jove de classe obrera criat a l'extraradi de Nova York, que viu a Brooklyn amb els seus pares d'origen negre i llatí (a diferència de Parker, que era orfe i vivia amb els seus oncles al barri blanc de Queens). Per a Brian Michael Bendis, autor dels guions d' Ultimate Spiderman, l'objectiu era crear un nou personatge, amb context personal i d'una visió del món completament diferent a la que representava Parker, com explicava a Time

L'home aranya, caracteritzat amb l'habitual mono de color blau i vermell, "quan es treu la màscara, té una nova fisonomia que ressonarà emocionalment en molts dels nous lectors", segons Alonso.

Atipa't de cultura

Etiquetes

Més continguts de

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT