Art
Cultura 18/03/2013

Nekane Aramburu nomenada directora del Museu Es Baluard de Palma

Escollida per concurs i per un període de 4 anys, la nova directora del Museu d'Art Modern i Contemporani mallorquí serà l'encarregada de gestionar, programar i administrar el centre

Efe
2 min

PalmaNekane Aramburu ha estat designada nova directora del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma Es Baluard, que s'incorporarà de manera immediata al capdavant del museu amb un contracte de quatre anys prorrogable a dos anys més, i un salari de 55.000 euros bruts. El projecte presentat per Aramburu al concurs es basa en la internacionalització i la innovació, amb una política de treball en xarxa des del context local.

Amb la col·lecció del museu com a punt de partida i nucli central, la nova directora primarà l'educació i la formació. En el seu projecte per a la pinacoteca, Aramburu assenyala que la programació d'exposicions tractarà de fomentar el màxim rendiment de les sales perquè siguin "més que un contenidor".

Concurs i selecció

Nekane Aramburu ha estat seleccionada d'entre 19 aspirants al concurs del nou responsable del museu que va començar el maig de 2012 i que va seguir les recomanacions del Codi de Bones Pràctiques en Museus i Centres d'art en termes de transparència i gestió pública basada en la selecció de personal qualificat. La selecció de la substituta de Cristina Rosa, s'ha basat en el seu currículum i capacitat per assumir la direcció artística i tècnica d'un museu, per la seva experiència com a gestora cultural a nivell nacional i internacional, la seva tasca com a comissària independent i la qualitat i innovació del projecte que va presentar per desenvolupar a Es Baluard. Llicenciada en Història de l'Art i màster en Museologia, Nekane Aramburu ha treballat des del 1993 com a gestora cultural i comissària vinculada a la creació contemporània.

Aramburu ha col·laborat amb el Museu de Belles Arts d'Àlaba (Vitòria-Gasteiz) i la Fundació "la Caixa" (Barcelona) i va fundar l'empresa de gestió cultural i museologia Transforma (1992-2003). El 1999 va posar en marxa Espai Ciutat, centre d'arquitectura i urbanisme de l'Ajuntament de Vitòria-Gasteiz, del qual va ser responsable fins al 2010. També ha dinamitzat col·leccions i museus entre altres per la Fundació Kutxa a Sant Sebastià, ha organitzat nombroses exposicions com comissària i ha concebut cicles de conferències, seminaris i projectes d'educació i formació especialitzada.

stats