Cinema
Cultura 05/12/2011

El 'New York Times' dedica dues pàgines a 'Los pasos dobles'

El prestigiós diari destaca la col·laboració entre Isaki Lacuesta i Miquel Barceló

Ara
1 min
Una imatge de Los pasos dobles , l'aventura africana de Lacuesta i Barceló.

Barcelona"Un director català fa una crònica de la vida i el treball d'un pintor espanyol a Mali". Aquest és el subtítol de l'article Miquel Barceló's African Adventure, de Raphael Minder, publicat al New York Times amb data del 5 de desembre. L'autor parla al text de la col·laboració entre Isaki Lacuesta i Miquel Barceló, fruit de la qual van sorgir dues pel·lícules: la ficció Los pasos dobles i el documental El cuaderno de barro. La cobertura de dues pel·lícules sense distribució als Estats Units en un diari tant important representa tota una fita.

L'article descriu com El cuaderno de barro captura la relació de Barceló amb el continent africà: la quotidianitat del pintor, la forma en què el paisatge i la cultura del país dogon alimenten la seva obra, etc. Lacuesta descriu Barceló com "un artista que lluita per estar a l'alçada dels grans artistes del passat", i prediu que el Nepal, que l'artista ha visitat recentment, es convertirà en una font d'inspiració per a Barceló "similar a l'Àfrica".

El New York Times també passa revista a la narrativa sorprenent i "desmanegada" de Los pasos dobles, comentant que tot i guanyar la Conxa d'Or al festival, la pel·lícula va estar lluny de ser un èxit comercial. Lacuesta explica que, simplement, es dirigeix a una audiència "desitjosa de ser sorpresa", i argumenta que en l'era d'internet i l'accés immediat a la informació, la gent pot esbrinar fàcilment el final de qualsevol pel·lícula abans de veure-la, així que els cineastes han de proporcionar "alguna cosa inesperada en cada pla".

stats