Cinema
Cultura 19/05/2012

Nick Cave: "Fer-se gran és horrible. No li recomano a ningú"

El músic i escriptor firma el guió de 'Lawless', de John Hillcoat, una història de violència ambientada a l'era de la prohibició que avui presentava al Festival de Canes juntament amb la resta de l'equip

Xavi Serra
2 min

CanesAvui s'ha presentat en competició oficial al Festival de Canes 'Lawless', un nou treball de John Hillcoat on el cineasta australià fa una incursió en el gènere criminal per explicar la història d'un clan de germans d'una zona rural dels afores de Chicago que destil·la whisky durant l'època de la Prohibició.

Després d'adaptar una novel·la Cormac McCarthy a 'La carretera', Hillcoat es recolza ara en el guió de Nick Cave, que també s'encarrega de la banda sonora, i amb qui el director col·labora des de fa temps. Hillcoat ha dirigit videoclips per a Cave i aquest firmava el guió i la música de 'La propuesta', el segon film del director. "Per mi és la mateixa cosa", ha explicat Cave. "Quan escric el guió no puc deixar de pensar en la música". Pel que fa a la banda sonora, Cave ha afirmat que no volia que fos "la típica col·lecció de cançons americanes que s'associa al cinema ambientat en aquesta època. Els temes de la prohibició són molt actuals, i també estan presents en altres èpoques. És per això que, per exemple, la música alimentada per l'speed i l'heroïna de la Velvet Underground –a 'Lawless son 'White light, white heat'– encaixa perfectament en aquest món".

Hillcoat també ha subratllat els paral·lelismes entre l'època actual i la de la Prohibició. "Ara hi ha moltes històries ambientades en aquell temps. La sèrie 'Boardwalk Empire', 'Enemic públic', de Michael Mann... Vivim temps d'inseguretat i inestabilitat, i el prohibicionisme continua existint, tot i que ara pren la forma de guerres contra la droga".

A 'Lawless', Hillcoat retrata els enfrontaments amb la llei del clan dels Bondourant amb generoses dosi de violència i hemoglobina. Cave s'ha mostrat encantat amb l'ús de la violència que fa el director, tot i que no tant amb "la violència per si mateixa". "En les pel·lícules de John, la violència és brutal, ràpida i deixa un gran merder que netejar després. És una forma interessant i refrescant d'utilitzar-la".

En un moment de la roda de premsa, una periodista li ha recordat a Cave que fa anys assegurava que tenia ganes fer-se gran, que el fascinava la vellesa. El músic s'ha desdit. "Fer-se gran és horrible. Perds la memòria. Has de mirar el diccionari sovint. Et passen moltes cosses desagradables. No li recomano a ningú".

stats