Sitges

Nicolas Winding Refn serà el convidat d'honor del festival de Sitges

El director de 'Drive' rebrà el premi Màquina del Temps en un certamen amb un cartell que homenatja la pel·lícula 'Seven' de David Fincher

La pel·lícula de culte 'Seven' de David Fincher inspira el cartell, obra de Miguel Ángel Duo i Biel Capllonch, de la 48a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Sitges 2015, que se celebrarà del 9 al 18 d'octubre. El director del festival, Àngel Sala, ha avançat aquest dimecres nomé dues pel·lícules de les més de 160 que es programaran: 'Knock knock', del nord-americà Eli Roth, i la catalana 'El cadàver de Anna Fritz' d'Hèctor Hernández. Cap d'aquests films serà el que obri el festival, perquè el títol de la inauguració es decidirà "a l'estiu".

Sala també ha confirmat que el convidat d'honor de Sitges serà el danès Nicolas Winding Refn, el director de films com 'Dive', 'Bronson', Valhalla rising'. Winding Refn rebrà el premi Màquina del Temps i aprofitarà per presentar el llibre 'The act of seeing', escrit per ell mateix i el crític cinematogràfic Alan Jones. "Winding Refn és un Tarantino europeu, un gran amant del cinema de sèrie B", ha recordat Sala.

Una de les principals novetats d'aquesta edició serà la reestructuració de la secció oficial a competició que només acollirà pel·lícules produïdes al 2015. Hi competiran una vintena de títols, una xifra més assenyada que la d'altres edicions. "A més del criteri de qualitat, tindrà molt importància el criteri de novetat", diu Sala. Un altre canvi és la possibilitat d'habilitat una quarta sala, "segurament" a prop de l'Auditori de l'hotel Melià, per millorar l'accés a les projeccions.

 

Més continguts de