Cinema
Cultura 24/05/2012

Nicole Kidman interpreta una 'barbie' hipersexual : "Ara vull fer coses més perilloses"

L'actriu estrena la pol·lèmica 'The paperboy', de Lee Daniels, que s'ha rebut amb xiulets avui en la 'premiere' al Festival de Canes. També hi actuen John Cusack, Zac Efron i Matthew McConaughey

Xavi Serra
2 min
McConaughey, Kidman i Efron, a Canes

CanesLee Daniels, que fa dos anys presentava 'Precious' al festival de Canes, torna al lloc del crim amb 'The paperboy', un drama sureny protagonitzat per Matthew McConaughey, Zac Efron, John Cusack i Nicole Kidman que ha estat rebut amb una cridòria de xiulets barrejats amb tímids aplaudiments.

El director –també productor– adapta una novel·la de Peter Dexter sobre la investigació que fan dos periodistes de la mort d'un xèrif en una petita ciutat de Florida a finals dels 60, en la qual hi participen també el germà d'un dels periodistes i la promesa de l'home convicte del crim.

'The paperboy' és un recital d'interpretacions extremes de les estrelles del càsting: Cusack s'estrena com a psicòpata violent; McConaughey apareix despullat i encadenat en un habitació amb dos homes negres amb qui està fent un trio i Kidman passa de masturbar-se davant del seu promès en una visita a la presó a pixar-se a sobre de Zac Efron quan aquest és mossegat per unes meduses a la platja.

"És una bogeria de pel·lícula", resumia l'actriu i cantant Macy Gray, que interpreta la minyona de la casa dels germans. "És sobre sexe... i Zac Efron es passa la meitat de la pel·lícula en roba interior". Quan un periodista ha comentat que trobaba que Zac Efron estava "poc eròtic" a la pantalla, Lee Daniels s'ha indignat: "La càmera no pot evitar estimar-lo. I jo sóc gay!". Efron, per la seva banda, s'ha confessat "enamorat de Nicole Kidman des que va veure Moulin Rouge", i ha afirmat que havia disfrutat cada moment del rodatge.

Nicole Kidman ha explicat que "feia temps que anava darrere d'un paper com aquest, i que volia fer coses més perilloses. Encara no he vist la pel·lícula i és possible que quan la vegi em senti incòmode, però ei, aquesta és la meva feina, i els meus sentiments o judicis no s'hi han de barrejar".

El personatge de Kidman, Charlotte Bess, és una dona hipersexual d'uns quaranta anys que s'enamora per correspondència d'un convicte. L'actriu ha explicat que ella mateixa va crear el maquillatge exagerat i el vestuari provocatiu del personatge, perquè el director li va dir que "no hi havia diners perquè ho fes algú altre". "Vaig anar al lavabo, vaig provar algunes coses, em vaig fer una foto i li vaig enviar a Lee. No puc reproduir el que ell va contestar-me, però el missatge era clar, li havia agradat molt".

Quant als diferents papers que interpreta últimament –en aquest mateix festival presentarà en una secció paral·lela el telefilm 'Hemingway & Gellhorn', de Philip Kaufman, un biopic d'època sobre l'única dona de Hemingway que el va abandonar–, l'actriu ha assegurat que "sempre busca el contrast". "Em vaig fer actriu perquè vaig nèixer en un poble petit i volia sortir-ne i anar a llocs diferents. És el que em manté en funcionament a la meva edat. Quan deixi de sentir aquesta curiositat deixaré d'actuar", ha advertit.

stats