Gastronomia
Cultura 22/03/2011

De Niro i Nobu obren un restaurant japonès a Pekín

L'establiment serà el número trenta d'una cadena amb tres estrelles Michelin

Efe
2 min
Nobu

PekínEl restaurant Nobu, propietat del cuiner Nobuyuki Matsuhisa, i de Robert de Niro, farà la seva obertura oficial el pròxim 7 d'abril, després de diverses setmanes de treballar a mig gas. En l'obertura oficial, a la qual s'espera assisteixin unes 400 persones, es comptarà amb la presència de l'actor Jackie Chan, que complirà 57 anys el mateix dia de la inauguració. No està confirmada, però, la presència de De Niro.

Tot i que el restaurant conserva l'estil i els plats propis de Nobu, al capdavant de l'establiment pequinès hi ha un noruec, Oyvind Naesheim, que ja ha passat pels restaurants de Londres i Hong Kong i de Matsuhisa i que s'ha encarregat de donar forma al projecte a la capital xinesa.

L'establiment de Pequín és el número 30 d'una cadena que va néixer a Nova York el 1994 i que té presència en ciutats tan diferents com Miami, Ciutat de Mèxic, Dubai, París o Milà, on el copropietari és el dissenyador de moda Giorgio Armani.

Dels trenta restaurants oberts, tres d'ells, Nobu Las Vegas (Estats Units) i els londinencs Nobu London i Nobu Berkeley Street London, compten amb una estrella Michelin. La cuina del Nobu Beijing, segons Naesheim, mescla la frescor del menjar japonès amb elements tradicionals de la gastronomia llatinoamericana, on va viure Matsuhisa, encara que sense oblidar el país on es troben però "mai amb la idea de fer només menjar xinès" com a límit.

Tanta és la similitud amb altres restaurants de Nobu que s'ha mantingut en la carta una espècie en perill d'extinció com és la tonyina, encara que des del mateix establiment afirmen que només serviran aquest peix procedent de piscifactories espanyoles, mai de captures en llibertat.

El preu per persona en el nou restaurant oscil·larà entre els 700 i els 1.000 iuans (entre 77 i 110 euros o 106 i 152 dòlars) i comptarà amb àrea de no fumadors, bar i sales privades per a sopars d'empresa o celebracions.

stats