Cultura 20/05/2012

125.000 persones participen en la Nit dels Museus a Barcelona i l'àrea metropolitana

El MNAC, el Macba, el Museu d'Història de Barcelona, el Museu Europeu d'Art Modern, el CosmoCaixa, el Museu Picasso, la Fundació Antoni Tàpies, el CaixaFòrum, el Museu d'Història de Catalunya, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí i el CCCB, els més visitats

Ara
1 min
10 propostes per a la Nit dels Museus

BarcelonaEls 52 museus de Barcelona i l'àrea metropolitana que es van sumar ahir al vespre a la Nit dels Museus van rebre, segons informa l'ICUB, 125.000 visitants entre les set de la tarda i l'una de la matinada. Els visitants van poder gaudir de les col·leccions permanents dels centres, de més de 100 exposicions temporals i d'activitats especials com ara concerts, visites comentades i tallers.

Entre els museus més visitats hi ha el MNAC, Macba, el Muhba, el Museu Europeu d'Art Modern, el CosmoCaixa, el Museu Picasso, la Fundació Antoni Tàpies, el CaixaFòrum, el Museu d'Història de Catalunya, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí i el CCCB.

La visita guiada pel tram final de l'aqüeducte romà de Barcelona va ser una de les més visitades. Era la primera vegada que una activitat al voltant l'arqueologia s'incorporava al programa de La Nit dels Museus i va tenir prop de 2.000 participants.

Pel que fa al seguiment de La Nit dels Museus a les xarxes socials amb l'etiqueta #bcnesmuseu, aquesta iniciativa va tenir més de 425.000 seguidors i va ser el tercer trending topic de la nit a Barcelona.

"Els ciutadans i ciutadanes de Barcelona i l'àrea metropolitana han tornat a mostrar ànsia de cultura, han visitat de manera massiva els nostres centres patrimonials i han fet de la Nit de Museus, una vegada més, la gran festa del Patrimoni de la nostra ciutat", ha declarat Jaume Ciurana, tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, sobre la participació ciutadana en la Nit dels Museus.

stats