Publicitat
Publicitat

Art

Música, art, activitats familiars i poesia es donen la mà en la vetllada més artística

Les 12 apostes de l'ARA per a la Nit dels Museus

Més de 50 centres de tot el país obren portes aquesta nit, de franc, de les 7 de la tarda fins a la 1 de la matinada per oferir tot el seu fons i un seguit d'activitats extra capaces d'atraure gent de totes les edats i condicions. Us oferim dotze apostes segures. Qui no surt és perquè no vol!

1. CCCB (Barcelona, Montalegre 5): ' La Trieste de Magris'. El centre del Raval obre les portes de la seva gran exposició literària de la temporada, la dedicada a la ciutat de l'escriptor italià Claudio Magris. Cruïlla de cultures entre Itàlia, Eslovènia i Àustria, i base de molts escriptors, de Joyce a Svevo.

2. Centre Cultural Metropolità Tecla Sala (l'Hospitalet de Llobregat, Av. Josep Tarradellas 44): ' Antoni Llena. SOS: senyals de fum des d'un subsòl'. Una bona manera de descobrir el genial creador català a través de centenars de dibuixos d’aquests darrers anys, i algunes obres dels anys seixanta.

3. Cosmocaixa (Barcelona, Isaac Newton 26): Off Loop: 'Anarcadia'. De 22 h a 1 h. Projecció d'una peça de vídeo construïda a partir de filmacions al desert de Kazakhstan. Una bona manera d'entrar al festival de videoart Loop.

4. Espai Cultural Caja Madrid (Barcelona, Pl. Catalunya 9): Live Cinema: 'Unstable society'. 21 h. El film, d'una hora de durada, narra una història fictícia situada en un moment anterior a l'actual crisi econòmica i social, que examina com repetim els errors del passat, alhora que qüestiona el valor de la imatge documental d'arxiu.

5. Fundació Antoni Tàpies (Barcelona, Aragó 255): ' eGolem'. 20 h. Treball audiovisual en procés d'Eugeni Bonet comentat per l'autor en el marc del Festival Internacional de Poesia de Barcelona.

6. Fundació Joan Miró (Barcelona, Parc de Montjuïc s/n): ' Genius Loci': Una exposició amb Els Amics de les Arts, Hidrogenesse, Illa Carolina, Internet2, Manos de Topo, Mishima, Mürfila, Standstill, The Pinker Tones i Za!. Segur que algú tocarà, aquesta nit.

7. La Capella (Barcelona, Hospital 56): Jingle performance. 22 h. Actuació cantada de propaganda publicitària de l'obra de l'artista Laia Estruch. La manera de descobrir l'art més jove i les tendències més radicals.

8. MNAC (Barcelona, Parc de Montjuïc): Espai educART. Grans i petits són convidats a participar en tres activitats lúdico-educatives a l'entorn de l'exposició 'Realisme(s). L'empremta de Courbet'. Una bona manera de passar la nit en companyia de tota la família.

9. MUHBA-Monestir de Pedralbes (Barcelona, Bda. del Monestir 9): Recital de poesia medieval. 19 h, 19.30 h i 20 h. Dolors Miquel, autora de Cap home és visible. Poesia catalana medieval oferirà una lectura poètica. Posteriorment es podrà visitar el monestir de Pedralbes.

10. Museu del Cinema (Girona, Sèquia 1): Col·lecció Tomàs Mallol. Els museus gironins obren de les 20 h a la mitjanit. Al del cinema, podreu gaudir de la magnífica col·lecció de Tomàs Mallol, única a Europa.

11. Centre d'Art La Panera (Lleida, Pl. Panera 2): redUniform. 20.30 h i 22.30 h. redUniform és un espectacle audiovisual en què redFrik (Fredrik Olofsson) assumeix el paper d'un mag vestit de vermell que té una gran fascinació per les esferes d'aquest mateix color i els sons sorollosos. A l'Església romànica de Sant Martí.

12. Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Tarragona, pl. del Rei 5): Odi et amo. 22 h. Concert a càrrec de Laura Rodríguez, Maike Burgdorf, Anna Casademunt i M. Àngels Gutiérrez, que intentaran recrear al voltant de la iconografia clàssica del MAT, la Camerata Floretina del segle XVI. Una experiència vocal.


Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT