Publicitat
Publicitat

CINEMA

Terrorisme, inseguretat i l'11-M desperten l'assassí José Coronado a 'No habrá paz para los malvados'

Enrique Urbizu competeix a la secció oficial de Sant Sebastià amb 'No habrá paz para los malvados', un 'thriller' on destaca José Coronado

El realitzador Enrique Urbizu competeix per la Concha d'Or amb No habrá paz para los malvados, un thriller fosc, violent i demolidor en què sobresurt el treball de José Coronado, i on s'analitza, "sense treure conclusions", com va poder ocórrer l'11-M. E l director basc ha reconegut que va crear Santos Trinidad, el policia corrupte i acabat, que és l'ànima de la pel·lícula, pensant en José Coronado, amb el que ja va treballar a La caixa 507 (2002).

A No habrá paz para los malvados, títol que el director ha pres d'un versicle del llibre d'Isaïes, Coronado encarna un home acabat, amargat, alcohòlic i solitari, tant de poc fiar que només el suporta el seu company de patrulla. La seva delirant existència el porta a la primera escena a una última copa en un bar de noies on acaba foradant a trets, a sang freda, tots els presents menys un, d'aspecte àrab, que escapa, i amb ell comença la persecució de Santos. Tot i ser un thriller negre, policíac i ple d'intrigues relacionades amb les màfies del narcotràfic i els baixos fons del Madrid actual, el gir de la pel·lícula cap al terrorisme islàmic, i molt clarament cap a l'atemptat de l'11-M i a la sensació d'inseguretat que va provocar, és tan sorprenent com eficaç. "No crec que la pel·lícula vagi sobre l'11-M, pren aquests fets reals i a partir d'aquí crea una ficció que busca preguntes: com és possible que succeeixin aquestes coses, què falla en el nostre sistema de seguretat i, fins i tot, socialment, amb aquesta sensació d'incertesa i de por?", reflexiona Urbizu.

De la banda d els bons hi ha Helena Miquel, la cantant de Delafé i las flores azules, que debuta amb una molt creïble jutge Chacón i el televisiu Juanjo Artero com a l'agent Leiva .

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT