Música
Cultura 06/07/2011

Noel Gallagher anuncia el seu primer disc en solitari

'Noel's Gallagher High Flying Birds' es publicarà el 17 d'octubre

Redacció
2 min
Noel Gallagher

BarcelonaNoel Gallagher ha anunciat, avui a Londres, l'inici de la seva carrera solista: l'exguitarrista i compositor principal d'Oasis publicarà el seu primer disc en solitari, Noel's Gallagher High Flying Birds, el proper 17 d'octubre. I ha anunciat també que publicarà un segon disc durant el 2012.

Davant la comparació inevitable de la seva nova música amb la d'Oasis –la banda britànica més important dels darrers vint anys, amb 70 milions de discos venuts– Noel ha respost així: “La principal diferència és que no hi haurà solos de guitarra. Hi ha solos de guitarra en dues cançons i un d'ells no el toco jo. Us agradarà. Us semblarà brillant”.

Gallagher ha afegit també que “no són cançons d'Oasis. Això no és rock d'estadis”. I ha augurat que la primera cançó que senti el públic “no s'assemblarà a res que hagi fet abans”. El germà gran d'Oasis, que ha gravat el disc entre Londres i Los Àngeles, farà una gira de petits recintes abans de publicar el disc.

Oasis són tant coneguts per la seva música com per les disputes fraternals. Noel ha recordat també l'incident amb el seu germà Liam l'any 2009, que va desencadenar la separació de la banda. Segons Noel, Liam Gallagher va cancel·lar un concert al darrer minut “perquè tenia ressaca” i volia fer publicitat gratis del seu propi marxandatge en els programes de gira d'Oasis.

Les relacions es van anar fent cada cop més agres, fins que l'agost del 2009, Liam va entrar al camerino de Noel brandant una guitarra “com si fos una destral”. “Quasi em va arrencar la cara amb l'instrument”, ha recordat el guitarrista, per afegir després que desagrada a Liam “d'una manera violenta”. Gallagher ha conclòs dient que “no té sentit estar en un grup amb qui et detesta. Probablement li vaig fer un favor a tothom marxant”.

stats