Publicitat
Publicitat

Investigació digital

'L.A. Noire', un videojoc estil James Ellroy

L'univers de novel·la negra de l'escriptor salta a les videoconsoles

Els videojocs cap cop més es fusionen amb el cinema i la cultura, i abandonen els universos que normalment són terreny abonat de la subcultura nerd, com els dracs i masmorres o els apocalipsi zombis. Una bona mostra n'és el videojoc L.A. Noire de Rockstar Games, inspirat en l'univers literari de James Ellroy i que avui es posa a la venda, disponible per a les consoles Playstation 3 i Xbox 360.

Sota un guió i direcció de Brendan McNamara, L.A. Noire és una porta d'entrada interactiva als universos de James Ellroy, escriptor de novel·la negra reconegut mundialment per públic i crítica. I està situat just en el període històric de les millors narracions d'Ellroy, com La dàlia negra o L.A. Confidential: principis dels anys cinquanta, quan la sobtada prosperitat de Hollywood va empènyer milers de dones cap a Los Angeles per convertir-se en estrelles de cinema, i van acabar xipollejant en el fang del porno, la droga i la prostitució.

El protagonista del joc és Cole Phelps, un jove que s'incorpora al departament de Policia de Los Angeles l'any 1947, el més violent de la història de la ciutat, i que anirà ascendint des del departament de Tràfic fins a Antivici. Allò novedós del joc, tractant-se de Rockstar –especialitzada en aventures ultraviolentes com Bully o Red Dead Redemption– és que està centrat en la resolució de casos policials. Phelps ha de cercar proves en l'escena del crim, seguir sospitosos i sobretot parlar amb testimonis per fer avançar la trama. I en la importància dels interrogatoris rau allò revolucionari de L.A. Noire: el jugador haurà de deduir qui menteix o qui omet informació, i haurà d'escollir la manera de fer cantar els sospitosos.

Aquesta mecànica de joc ha fet que els programadors hagin desenvolupat una nova eina de captura de gestos per incorporar-los a l'acció. Actors com Sean MacGowan ( C.S.I.) o Ned Vaughn ( El mentalista) han prestat les seves interpretacions.

L'equip de producció del joc es va desplaçar a Los Angeles per documentar l'aspecte de la ciutat durant els anys quaranta, va recopilar més de 180.000 fotografies i va revisar hemeroteques i arxius policials per a fer-los servir com a base dels casos. D'aquesta recerca en va sortir un guió de 2.000 pàgines. El resultat ha enlluernat crítica i jugadors, i en el darrer festival de cinema de Tribeca, a Nova York, L.A. Noire va rebre tractament de film, amb un passi especial d'aquesta fosca aventura.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT