Publicitat
Publicitat

Claus

Noms essencials en el naixement dels Stones

Alexis Korner

Va ser el gran padrí del blues britànic. Tenia 33 anys quan, el 1961, va formar el grup Blues Incorporated amb Cyril Davies. Les seves sessions a l'Ealing Jazz Club van ser el centre de reunió de joves músics com Mick Jagger, Keith Richards i Brian Jones.

Ian Stewart

Richards considera que aquest pianista escocès va ser "l'aglutinador" dels Stones. "Ell va posar l'espurna, l'energia i l'organització que va mantenir unit el grup en la primera època". La discogràfica Decca i el mànager Andrew Loog Oldham van prescindir de Stewart el 1963: sis músics eren massa per a un grup. L'estàndard del moment eren The Beatles, un quartet. Així i tot, Stewart va seguir col·laborant amb els Stones.

Dick Taylor

Era amic de Jagger i va tocar el baix amb el grup fins al novembre del 1962. El va substituir Bill Wyman. Poc temps després, Taylor va fundar The Pretty Things.

Charlie Watts

Jagger, Richards, Jones i Stewart volien aquest bateria al grup, però Watts s'hi resistia perquè necessitava alguna cosa més sòlida que un grapat de promeses. Hi va accedir el gener del 1963, i ja no ha deixat les baquetes.

Andrew Loog Oldham

El mànager i productor. Va veure un concert dels Stones al club Crawdaddy a principis del 1963, i de seguida els va convèncer per guiar la seva carrera. Va fomentar la fictícia rivalitat amb els Beatles i va mantenir la relació amb els Stones fins al 1967.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT