Arquitectura
Cultura 03/11/2011

Norman Foster idea un 'hub' per al Tàmesi

El pla inclou un aeroport internacional, una estació de ferrocarril, habitatges i un nou pla d'infraestructures

Ara
1 min

L'arquitecte Norman Foster va anunciar ahir la creació del hub del Tàmesi, una proposta que té com a objectiu revolucionar el sistema de transports i infraestructures britànics, segons recull The Guardian.

El projecte de 50 bilions de lliures (més de 58 bilions d'euros), ideat per dues constructores britàniques i al capdavant del qual hi ha l'estudi Foster & Partners, inclou un aeroport internacional, una estació de ferrocarril, una de mercaderies i un port, juntament amb una nova barrera per al riu Tàmesi, que seran construïts al costat de l'estuari. La línia de ferrocarril recorrerà el nord de Londres i enllaçarà amb les poblacions de Glasgow, Edinburgh, Liverpool, Manchester, Hull, Felixstowe, Cardiff i Southampton. Dins d'aquest hub també es construiran nous habitatges i empreses d'alta tecnologia.

"Hem de recuperar la visió i el coratge polític dels nostres avantpassats del segle XIX" per establir "un sistema de transport i infraestructures d'energia per aquest segle i els que vénen", reflexionava l'arquitecte. Però Foster també explicava que es tracta de projectes atrevits que "neixen de la necessitat, l'entusiasme i la frustració" i que posen contra les cordes l'actualitat, tenint en compte el context internacional. "Se'ns acusarà de jugar a ser Napoleó, però hem d'encendre el debat i mostrar la diferència radical que suposaria el pla per a la Gran Bretanya".

stats