RETORN A LA INFÀNCIA
Cultura 24/12/2011

Nostàlgia de les joguines dels 80

Els ninots i les nines no són exclusivament coses de nens: molts adults col·leccionen els de la infància, convertits amb el temps en icones

Israel Punzano
1 min
Joguines

BarcelonaSindo Díaz, de 44 anys, reconeix que potser és una mica gran per jugar amb ninos, però no ho pot evitar: la seva passió són els Madelmans, les figures d'acció que –juntament amb els Geypermans– van triomfar entre els nens dels anys 70 i 80. El primer que va tenir va ser un mariner. Després en van arribar molts més, fins que va créixer i es van quedar guardats en tambors de detergent Colón i emmagatzemats en un racó de casa dels seus pares.

Els anys 80 van ser una època d'or de les joguines tradicionals, un regnat que va trontollar quan van aparèixer els primers videojocs, com el Comecocos d'Atari, o els primitius ordinadors domèstics, de l'estil de l'Asmtrad o l'Spectrum, alguns models dels quals anaven amb cassets que trigaven hores a carregar-se, i això si no es quedaven penjats.

Aquestes joguines, però, mai van morir, perquè molts d'aquells nens, que ara tenen 30 o 40 anys, les van recuperar d'adults, sovint amb una intenció decorativa o simplement deixant-se portar per la nostàlgia.

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA PREMIUM.

stats