MÚSICA
Cultura 31/01/2012

Nova York s'acomiada del mític bar punk CBGB amb imatges de les hores prèvies al tancament

Una galeria d'art exposa una desena de fotografies que l'artista francès Bruno Hadjadj va fer durant les hores prèvies al tancament del local

Ara
1 min
Exposició 'Bye Bye CBGB' a Nova York

BarcelonaNova York s'acomiada del mític bar de punk, CBGB amb l'exposició, Bye Bye CBGB, que es podrà veure a la Galeria Clic de Nova York fins el 28 de febrer. La mostra està formada per una desena de fotografies i dibuixos que l'artista francès Bruno Hadjadj va fer durant les hores prèvies al tancament del bar l'any 2006.

En aquestes 48 hores, va haver-hi molts concerts de bandes mítiques com Blondie, Talking Heads o Bad Brains. Andy Warhol i el líder de Velvet Underground, Lou Reed van ser habituals del local. "Però a mi el que m'interessava eren els seguidors del bar que s'amuntegaven a fora", diu Hadjadj. "La gent s'imagina que era un lloc només per joves, però el CBGB també servia com a centre de transmissió de la cultura punk ", afirma l'artista.

El CBGB, acrònim de Country, Bluegrass and Blues va ser fundat el 1973 pel productor Hilly Kristal i a poc a poc es va convertir en una meca del rock i el punk de fama mundial. Tot i així, un conflicte entre Kristal i els propietaris del bar, l'associació Bowery, va acabar amb el local situat al barri de Manhattan. "La vida és així, les ciutats canvien i ara els artistes han deixat Manhattan i marxen a altres llocs, com Brooklyn. "Però és una llàstima perquè la gent està molt arrelada a indrets com el CBGB", recorda Hadjadj.

stats