Teatre
Cultura 04/10/2011

Núria Espert: "Envejo els actors que són feliços a escena; jo mai ho he sigut"

L'actriu interpreta al Teatre Lliure de Gràcia tots els papers de 'La violación de Lucrecia', un text primerenc i violent de William Shakespeare

Laura Serra
1 min

BarcelonaNúria Espert ha tornat a trepitjar aquest dimarts l'escenari del Lliure de Gràcia. "Se m'ha aparegut el Terenci, quan em va portar aquí per veure un Leonci i Lena d'un director que estava molt bé, i primer va aparèixer en Fabià Puigserver i després en Lluís Pasqual amb uns rissos d'angelet...", recordava l'actriu. Se'ls va emportar tots dos a fer una Fedra i després han compartit amb Pasqual desenes d'obres més, però Espert continua sentint-se part d'aquella companyia, "com tots els espectadors que senten que aquest lloc els pertany".

Espert, amb 76 anys, tornarà a trepitjar aquell escenari especial amb una obra que li suposa un repte aterrador: La violación de Lucrecia. Un text de joventut de Shakespeare en què succeeix, com diu el títol –"no és una obra de suspens", ironitza Espert–, una de les coses que més l'escandalitza, junt amb la pederàstia. Per això s'hi enfronta, "per netejar-me", diu. Els reptes l'atreuen, malgrat que confessa que mai ha estat feliç a escena: "Escolto els companys com expliquen com de bé s'ho passen i jo penso... com envejo els actors que són feliços a escena; jo mai ho he sigut".

stats