CINEMA
Cultura 03/08/2011

Oprah Winfrey, James Earl Jones i Dick Smith rebran un Oscar honorífic

La popular presentadora serà premiada per les seves activitats humanitàries amb el guardó Jean Hersholt

Efe
1 min
Oprah Winfrey

Los ÁngelesL'Acadèmia de Cinema de Hollywood ha anunciat avui que l'actor James Earl Jones i la presentadora de televisió Oprah Winfrey, a més del maquillador Dick Smith, rebran l'Oscar honorífic en una gala que tindrà lloc el proper 12 de novembre.

L'Acadèmia ha decidit que Earl Jones i Smith siguin homenatjats amb una estatueta daurada per la seva trajectòria professional, mentre que la de Winfrey correspondrà al premi Jean Hersholt, atorgat per les seves activitats humanitàries.

Jones, que va debutar al cinema amb Doctor Strangelove (1964), va ser nominat per únic cop a l'Oscar el 1970 pel seu rol de boxejador a La gran esperança blanca. En la seva carrera ha aparegut en més de 50 pel·lícules, com Conan el Bàrbar o Camp de somnis.

La seva profunda veu, una de les més identificables de la indústria, va donar vida a personatges mítics del cinema, com Darth Vader a la saga Star Wars o Mustafa a El rei lleó.

Smith va començar la seva carrera el 1945 i ha fet de maquillador en pel·lícules com El padrí, L'exorcista o Taxi Driver. El 1984 va guanyar l'Oscar per Amadeus i va tornar a rebre una candidatura per El meu pare (1989). Se'l coneix com el "padrí" dels grans experts en la indústria, com Rick Baker, Greg Cannom i Mike Elizalde.

Winfrey, per la seva banda, que va aconseguir una candidatura a l'Oscar en el seu debut com a actriu (El color púrpura), és una de les figures més influents dels EUA. La seva activitat fora de la televisió l'ha dut a fomentar iniciatives educatives i activitats de suport a les dones i els nens per tot el món.

stats