Art
Cultura 14/06/2011

Obre la fira d'art de Basilea

Set galeries de l'estat participen a la fira internacional; el protagonisme és per Art Unlimited, on s'exposen obres de grans dimensions

Efe
1 min

BasileaBasilea acull d'avui i fins diumenge una de les cites internacionals més importants dedicades a l'art contemporani.

Hi participen 300 galeries i prop de 2.500 artistes, noms com Jeff Koons, Damien Hirst, Daniel Richter, Peter Doig o George Condo, entre d'altres. La fira també és un dels espais de referència per a col·leccionistes i comissaris d'exposicions, que a més de peces actuals poden trobar-ne d'artistes del segle XX, com Léger, Morandi, Picasso, Matisse, Picasso o Albers.

Un jurat internacional és l'encarregat de decidir les galeries que participen a la Fira de Basilea: d'Estats Units n'han viatjat setanta-tres, Alemanya hi participa amb cinquanta i Suïssa ho fa amb trenta-dos. Set galeries de l'estat espanyol també hi són presents.

Una de les seccions més destacades de la fira és Art Unlimited, on s'exhibeixen treballs que superen les dimensions de les galeries, com escultures monumentals i grans instal·lacions, tot i que s'inclouen peces de videoart, com la de l'artista mexicana Minerva Cuevas i la seva peça Disidencia. Els treballs en cera de l'escultor Anish Kapoor o un gran collage amb papers de diari de Robert Rauschenberg s'incouen en aquesta secció. També hi ha mòbils inspirats en els cèlebres treballs de Calder: se'n fan amb vinils, maons o sabates, que signa el danès Gardar Eide Einarsson.

La secció Art Statements presenta vint-i-set joves artistes provinents de catorze països; un treball inspirat en novel·les de detectius li ha valgut el premi Baloise a l'artista uruguaià Alejandro Cesarco.

stats