Cultura 25/03/2013

Olga Felip rep el prestigiós guardó AJ com a arquitecta emergent de l'any

És la fundadora, juntament amb Josep Camps, l'estudi Arquitecturia, un dels nou que van representar Catalunya i les Illes Balears a la Biennal de Venècia dins l'exposició 'Vogadors'

Ara
1 min
Olga Felip recollint el guardó AJ a l'arquitecta emergent de l'any / AJ

BarcelonaL'arquitecta Olga Felip, de 32 anys, i que fa vuit anys va fundar l'estudi Arquitecturia amb Josep Camps, ha guanyat el prestigiós premi AJ a l'arquitecta emergent de l'any menor de 40 anys. Zaha Hadid, una dels membres del jurat, va definir la seva obra com a "aguda, esmolada i elegant", mentre que Paul Monaghan, de l'estudi AHMM va afegir que "amb aquest portfolio ple d'obres hàbils i elegants, Déu sap que d'aquí a 20 anys, el volum i la qualitat del treball que produirà".

Entre les obres més destacades d'Arquitecturia hi ha la plaça de l'absis de la Catedral de Tortosa, el Centre Cultural Ferreries, també a Tortosa; el Museu de l'Energia a Ascó, les piscines a Jesús, Tarragona i el centre d'atenció primària a Aldea. L'agència documental d'arquitectura Scalae acaba de publicar una monografia a l'estudi. A més de dirigir l'estudi Arquitecturia, Olga Felip és la directora de l'associació Arquitectes per l'Arquitectura.

stats