MÚSICA
Cultura 14/04/2011

Oliva Trencada llança el llibre-disc 'Perleta Negra'

El grup mallorquí publica el 18 d'abril un llibre-disc, que presentaran en directe el dia 15 d'abril al museu Es Baluard de Palma

Redacció
2 min
El cantant del grup Oliva Trencada, Pep Toni Ferrer, amb el llibre disc 'Perleta negra'

BarcelonaEl cantant d'Oliva Trencada, Pep Antoni Ferrer, explica que el nom del llibre-disc Perleta Negra es deu a un pirata que saquejava els vaixells francesos, britànics i espanyols, i que un dia va descobrir que el més important per gaudir de la vida és "l'intercanvi cultural". El cantant ha explicat que a Perleta Negra es parla del "passat, el present i el futur alternatiu" i diu que s'hi expliquen històries "de gent que està en altres dimensions". És el que han anomenat "musicaficció".

En aquest nou disc, que es publicarà el 18 d'abril, Oliva Trencada no ha musicat poemes, tal com havien fet en els anteriors discs. Ferrer confessa que han intentat musicar històries del components del grup, però finalment no els ha sortit bé, i han optat per musicar "històries de gent d'altres dimensions". Ferrer parla de "realitats alternatives" que mesclen ficcions del passat, el present i el futur i explica que no hi ha "un rigor científic sinó un rigor musical".

Al disc es troben cançons que parlen de la realitat balear com el tema Xoriguer mayday, que parla d'aquest tipus d'ocell però també es fa una metàfora amb els avions i amb els humans. Perleta Negra també conté cançons com Mercahome, Bitxicletes Bronson i Em fa mal SPEED.

Ferrer ha explicat que la gira de concerts per presentar el nou treball s'iniciarà demà al museu Es Baluard de Palma, i continuarà al festival PopArb que se celebrarà a Arbúcies el 8 i 9 de juliol, on tocaran amb Manel i Antònia Font. També visitaran altres indrets de Catalunya i del País Valencià.

Precisament, Ferrer ha parlat sobre els grups en català com Antònia Font i Manel. Del primer ha dit que són "els Beatles de Mallorca" i del segon diu que és un grup "professional" que ha aportat molt a la música en català, i que ambdós s'inspiren, bàsicament, en Jaume Sisa i Pau Riba. Considera també que ara s'està gestant un mou moviment musical en català, que se centralitza sobretot en dos o tres grups de masses, com Manel i Antònia Font, i al voltant d'aquests hi ha una gran varietat de grups que toquen en català que van fent el seu camí, i per tant, formen part del grup dels "underground".

stats