Publicitat
Publicitat

TEATRE

El text es basa en la visita que va fer el 1936 a Falset el conseller Josep Tarradellas

Oriol Grau dirigeix una comèdia sobre la identitat nacional catalana

Muntanyes nevades (banderes al vent) és una comèdia "d'humor patriòtic i estripat" que s'estrena al teatre Bartrina de Reus

L'actor i director Oriol Grau dirigeix al teatre Bartrina de Reus l'estrena de Muntanyes nevades (banderes al vent), una obra sobre "la identitat nacional dels catalans". "És un homenatge als polítics municipals, que estan més prop de la gent i reben els insults directament", ha afegit el director. "Crec que hem aconseguit reflectir el que preteníem". L'obra, que es representarà al Bartrina els dies 2 i 3 d'abril i després a Tarragona, és un text del periodista Toni Orensanz que porta a les taules la companyia reusenca Teatre Estable del Baix Camp (Tebac), que aquest any celebra el seu trentè aniversari.

Toni Orensanz ha escrit el text basant-se en la visita que va fer el 1936 a Falset el llavors conseller Josep Tarradellas. "Amb motiu de la visita, es va muntar un gran embolic a l'Ajuntament sobre quines banderes havien de presidir la corporació municipal", ha explicat Orensanz, que, a partir d'aquest fet, ha ordit una comèdia que passa a la sala d'un ajuntament català qualsevol de 150 habitants. "Això segueix passant avui dia, encara hi ha discussions per les banderes quan es produeix una visita", ha afegit l'autor, per a qui es tracta d'una obra "molt de Berlanga" i d'humor "patriòtic i estripat". Segons el seu parer, "Muntanyes nevades" és una obra de "teatre popular" que "vol fer riure a partir de les guerres de banderes i de les neures col·lectives".

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT